Järvenpään Koirakerho ry:n

Koulutukset

Koulutukset järjestetään Järvenpään Koirakerhon koulutuskentällä, kartta
Koulutuksia pidetään läpi vuoden lukuunottamatta kesä- ja talvitaukoja.  

Kokoonnumme keskiviikkoiltaisin klo. 18.45 alkaen. 
Tarkempi koulutusten ryhmäjako alla. 
Pakkasraja on -10°C. Kentällä on valaistus.
Ohjatut koulutukset saateteen perua jos koulutuskenttä on todella jäinen tai muuten huonossa kunnossa. Tästä ilmoitetaan aina etusivun ajankohtaista osiossa.  
Ryhmien kesto on noin 30 minuuttia. 

Tarkemmin koulutusten alkamisajankohdat sekä ilmoittautumisohjeet näet Ajankohtaista-sivulta.  

Hallitus on päättänyt asettaa kaiken ikäisille rescue-koirille 6 kuukauden karenssiaijan, jonka aikana koirat eivät pysty osallistumistumaan rivikoulutuksiin eivätkä saa tulla myöskään koulutuskentälle. Hallitus haluaa tällä tavalla minimoida mahdollisten tarttuvien tautien leviämisen.

Miksi koulutuksiin?

Koska ei ole parempaa kuin koira joka tietää ja osaa perheen yhteiset säännöt.

Meidän mielestä jokaisen koiranomistajan velvollisuus olisi koiralleen opettaa perusasiat. Kun koira tietää kuka on lauman johtaja niin selvitään arkipäivän askareista sujuvammin. Perusasioita ovat mm.  ettei koira vedä hihnassa, rähise vastaantulijoille, antaa vieraiden tulla rauhassa sisälle, ei hypi vasten ihmisiä, osaa odottaa, ei ryntäile ovista, väistää laumassa ylempiarvoisia (kaikkia muita lauman ihmisjäseniä) ja ehdottomasti tulee kutsusta luokse. Tottelevaisuuden tulisi olla mielekästä puuhaa molemmille. Aina ei tarvitse olla tavoitteena mestaruus kilpailuissa, vaan tarkoitus on saada koiran ja omistajan välinen suhde toimimaan. 

Kaikenkarvaiset koirakot rotuun (roduttomuuteen) katsomatta ovat tervetulleita harrastamaan meille tosissaan tai leikkimielellä. 

Tottelevaisuuskoulutus kannattaa aloittaa jokaisen koiran kanssa jo ihan pienenä pentuna. Koirakentälle on pentu valmis tulemaan jo noin 3 kuukauden iässä ensimmäiset rokotukset saatuaan. Mitä vanhemmaksi koira elää ilman rajoja sitä vaikeampaa on niitä luoda. 
On tärkeää että laumassa (perheessä) on koiralle johtaja joka huolehtii elämisen perustarpeista. Kun koiralla on turvallinen koti ja ohjaaja, yhteiselämä on helpompaa.
Homma ei ole kuitenkaan niin kamalan vakavaa ja yleensä tottelevaisuusharjoitukset päättyvätkin yhteiseen leikkiin.

Rivikoulutusryhmät

Pentu- ja alkeiskurssi

Viiden kerran kurssimuotoinen pentu- ja alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan koulutuksen perusasioita. Kurssille osallistumiselle ei ole ylä- eikä alaikärajaa. 
Kurssiajat sekä ilmoittautumisohjeet löydät ajankohtaisista asioita. 

Pentu- ja alkeiskurssin jälkeen voi jatkaa rivikoulutuksiin jäsenmaksun maksamalla (jäsenmaksu on voimassa yhden kalenterivuoden ja sisältää kaikki rivikoulutukset).
Ohjeet ensikertalaisille tässä.

Koulutusten ryhmäjako 8.5.-19.6.2024

Ryhmä Aika Kouluttajat
Pentu- ja alkeiskurssi 18.45 Jarmo Hiltunen, Sarah Montez, Tanja Jakobsson, Heli Viitalahti, Rina Huhtala, Mia Nordlund, Amanda Hörman
Jatkoalkeet 19.30 Sarah Montez, Jarmo Hiltunen, Rina Huhtala
TOKO, kisaavat 19.30 Noora Paappanen
Arkitoko 19.30 Tanja Jakobsson, (Amanda Hörman)
BH- ja PK-ryhmä Kysy lisää sähköpostitse